Penge

I dag er der rigtig mange muligheder for at låne penge, hvis du lige mangler det sidste til en uforudset udgift eller til at indfri dine drømme. Du kan nemt og hurtigt tage et kviklån online, eller du kan få en kredit. Det er blot nogle af de muligheder, der er på det danske lånemarked. Men hvad er fordelen ved de forskellige ting, og hvornår giver det mening at vælge hvad? Det kan du blive klogere på her på siden.

 

Kredit

Rigtig mange låneudbydere udbyder i dag kreditter i stedet for traditionelle kviklån. En af årsagerne til det er blandt andet, at der for få år tilbage kom en lov om 48 timers tvunget betænkningstid på kviklån. For at komme uden om denne regel opstod kreditten, som fungerer på en lidt anden måde. Mange udbydere har ikke en fast løbetid på kreditten, og den er altså mere fleksibel. Månedligt skal minimumsrenten betales, der dog er i den høje ende. Hos de fleste udbydere ligger den på omkring 12%. Derfor kan man altså ikke bare tage en kredit og så lade være med at betale de første mange måneder. Så ender man nemlig med en meget dyr løsning.

Kreditten er oplagt, hvis du ønsker en økonomisk buffer, så du kan modstå uforudsete udgifter. Du kan lade være at bruge af kreditten indtil det bliver nødvendigt. Så kommer der nemlig ikke renter på. Du skal blot være opmærksom på, at der hos mange udbydere er et etableringsgebyr. Kva de høje renter og gebyrer, er en kredit ikke så velegnet som forbrugslån – altså hvis du vil bruge pengene her og nu. Der vil det i langt de fleste tilfælde være mere økonomisk attraktivt med et lån. En kredit kræver også meget rygrad, da du selv skal styre tilbagebetalingen.

 

Kviklån

Kviklånet har efterhånden eksisteret i mange år er et lån, du kan få på få timer. Det er en nem og hurtig måde at låne penge på, og det er derfor, det er blevet så populært blandt danskerne. Dog er renterne og gebyrerne også relativt høje, så derfor skal du virkelig være sikker på, at du kan betale kviklånet tilbage igen. Kan du ikke det, vil der blot løbe flere gebyrer på, og så bliver kviklånet hurtigt dyrt.

Et kviklån med hurtig udbetaling er skræddersyet til de små hurtige lån. Typisk ligger kviklån i størrelsen 1.000 – 25.000 kroner og har en løbetid på op til 7 år. De fleste lån lægger sig dog noget under og har en løbetid på blot et par år. Modsat kreditten så er kviklån velegnet til forbrug. Det er en relativt dyr måde at låne penge på, men det er i de fleste tilfælde billigere end en kredit. Ved kviklån er der en fast løbetid og faste månedlige afdrag. Dermed er der altså ikke den samme fleksibilitet ved kviklån, som der er ved en kredit. En af årsagerne til de højere renter er blandt andet, at der ikke skal stilles nogen form for sikkerhed ved et kviklån.